Kinderkamping Pondarosa 2018

  • Posted on: 14 July 2018
  • By: Arnold

VRIJDAGMIDDAG

Na aankomst konden de kinderen hun tent inruimen waarna de wethouders Jacky Silos en Frans Hogendijk onze Kinderkamping officieel hebben geopend.

Hierna konden de kinderen wat zwemmen en spelen, aansluitend hebben we pannenkoeken gegeten.                          de avond werd gevuld met voor de jongere kinderen leuk spelen met alles op de bouwspeelplaats zonder gestoord te worden door de oudere kinderen want deze mochten onder leiding van de groepsleiders gaan wandelen richting Schipluiden en terug na dit uitje werd er gezamenlijk bingo gespeeld en werd er gepoogd film te kijken maar dit lukte door de brandende vuurkorven echt niet.

 

ZATERDAG

Na een gezellige, maar korte nacht stond het ontbijt gemaakt, door de vrijwillergers van de bouwspeelplaats, om 08.00 klaar voor de kinderen.

De kinderen konden wel wat energie gebruiken voor de dag die komen ging. Op het programma stond een activiteit met de vrijwillige jeugdbrandweer die kwamen met een brandweerauto en zorgde dat de waterglijbaan kletsnat bleef. De kinderen hebben zich heerlijk vermaakt op de waterglijbaan. Na deze leuke activiteit stond er een lunch klaar voor de kinderen. Op het menu stonden knakworsten die gingen erin als warme broodjes. 

Na het eten konden de kinderen gebruik maken van het zwembad, het eiland, de waterfietsen en de waterslang dit resulteerde in een groot waterfestijn. Dit is was heerlijk aangezien de temperatuur aardig was opgelopen. 

 

Roofvogelshow

Na het waterfestijn stond er een spannende roofvogelshow op het programma verzorgd door de Valkenhof. Er waren verschillende soorten vogels te bewonderen, zoals Buizerd, Amerikaanse woestijn Havik,  De Torenvalk, koekoesuitlje en de Amerikaanse Zeearend. De kinderen hadden ook een rol in de show. De kinderen kregen een handschoen aan en de vogels lande bij de kinderen dit zag er spectaculair uit. Een ervaring die de kinderen niet snel zullen vergeten.

Na de leuke show konden de kinderen afkoelen van de spanning en het warme weer in de zwembaden. Na het avondeten werd er gedanst in en schuimbad, je werd er niet schoon van maar het was leuk onze buren in de wijk stelde het op een paar na ook op prijs, na om 21.10 gepraat te hebben met de handhaving die ook de vergunning heeft gecontroleerd mochten wij doorgaan met ons feestje maar om tien uur werd een einde gemaakt aan het feestje,  en de kinderen uitnodigde voor marshmallows aan het kampvuur.  om elf uur tandenpoetsen pyjama’s aan en naar de tent, het was in tegen stelling tot de vorige avond vrijwel direct stil en heerste er een serene rust over de Pondarosa.

ZONDAG de laatste dag op de Pondarosa 2018.

Heerlijk uitslapen om 9.30 gewekt, weer tandenpoetsen dan in de keuken bietsen voor een vlug hapje want er was geen ontbijt maar een brunch en deze starten pas om 11 uur dus even afzien, deze brunch werd samen gevierd met de ouders, met ons allen hebben wij gesmuld van de broodjes, eitjes, kaas en worst, melk, koffie en thee. als jullie willen weten wat er nog meer op tafels stond moet je vooral volgend jaar inschrijven.     

Om 1 uur werd door onze kersverse nieuwe voorzitter Menno de vlag gestreken en het kamp gesloten dus iedereen trok de poort uit met een lach op het gezicht.

Kijk hier voor de foto's van de roofvogelshow