Kindercamping PONDAROSA 2019

  • Posted on: 4 August 2019
  • By: Hans

In het eerste weekend van de zomervakantie, is er elk jaar de Kindercamping Pondarosa!  De Kindercamping voor kinderen van 6 jaar t/m 12 jaar!  Deze is gevestigd op ons eigen bouwspeelplaatsterrein. Er worden tenten opgezet en heel het terrein word om getoverd tot een echte camping!  

 Buiten het slapen in tenten, eten we in de buitenlucht onder een partytent en doen we verschillende campingactiviteiten. van bingo, disco tot aan  marshmallows bij het kampvuur. De kinderen mogen er geheel kosteloos verblijven, dit word mede mogelijk gemaakt door de sponsoren en vrijwilligers! Zonder deze toppers, zijn we nergens!  

Kindercamping PONDAROSA  zomer 2019

Het was weer een groot succes dit jaar. De bouwspeelplaats werd druk bezocht dit weekend, de kinderen waren welkom van vrijdag middag tot zondag middag. 

 maar voor dat we echt van start konden gaan hebben wij eerst wat bittere pillen moeten slikken zoals het niet kunnen inlenen van Henk Pieterse en op het laatste moment een afzegging van de luchtkussen verhuurder,

want volgens buienradar zou ons weekeind bijzonder slechtweer worden, dus was eigenlijk het hart uit het campingweekeind gerukt en hebben wij serieus overwogen het weekeind af te blazen maar na ampel beraadt met ons wandelend geweten Angela (Minters) en top advies van Sebastiaan (Minters) tot een fantastische oplossing gekomen.

Geen luchtkussen geen basketbal maar Splash sensation in zwembad de Kulk, natuurlijk veilig heen en terug met een touringcar van JOJO tours.

wat ons ter ore kwam vanuit de omliggende wijken was dat er zeer zware hagelbuien over trokken en voor de tenten moesten frezen, maar nu was het geluk ons goed gezind een klein beetje regen was ons deel.

de campinggangers en leiding hebben genoten in het zwembad maar ook daar problemen. door onweer en hagel mochten de luchtkussens niet gebruikt worden en moest iedereen naar binnen.

In plaats van Disco dit jaar Karaoke, waarbij de kids zich kostelijk amuseerde en de andere op het terrein en omgeving kromme tenen bezorgde, maar het was leuk.

Uiteraard werd iedere avond afgesloten met kampvuur en marshmallows.

Zondag zeer vermoeid, niet uit de tent willend toch maar gedaan, de brunchtafel gereed gemaakt, en op tijd gereed om de ouders te ontvangen en gezamenlijk de brunchtafel te ledigen.

Tijdens de brunch met een brok in de keel bekend gemaakt dat dit het aller aller aller laatste camping weekeind was, dit omdat de bouwspeelplaats een andere bestemming krijgt,                                                

Maar wat schets mijn verbazing, binnen de gemeente gaan er stemmen op om vanwege het succes volgend jaar toch weer een Pondarosa kindercamping te organiseren, dus er gloort hoop aan de horizon.

Ik wil vanaf deze plaats alle vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet en misschien tot ziens.

uiteraard vergeten wij de sponsors niet, onze dank is speciaal voor,

Gem. Vlaardingen, fonds Schiedam Vlaardingen, Jumbo Wuijts en Albert Heijn de Loper